Tired Of Long Evening Dresses_ You Can Also Wear Short Ones

0
207

Trött på långa aftonklänningar? Bär korta istället

Det finns en serie med sociala konventioner som handlar om hur man bör klä sig i olika sammanhang. Det handlar om allt ifrån idén om att man alltid bör knäppa en kostym när man står upp till att damen ska sitta till höger om mannen vid middagar till vad som klassas som högtidsdräkt till hur höga klackar som ska bäras och hur långa klänningarna ska vara för gifta respektive ogifta kvinnor. 

 

Många av dessa konventioner har sitt ursprung i synen på både sexualitet och status bland olika personer och könen emellan. Nu är det dock så att med åren har många av dessa konventioner luckrats upp och många gånger också helt förlorat sin mening och relevans. En av dessa konventioner är synen på hur långa klänningarna ska vara. 

När passar en lång respektive kort aftonklänning

När en klännings längd var en fråga som rörde kyskhet och sexualitet är den numera en fråga om smak och säsong. Aftonklänningar kan alltså vara hur långa eller korta som helst helt utifrån kvinnans smak. Självklart är det dock så att det finns sociala idéer om hur lång klänningen ska vara och det kan prägla synen på kvinnans stil under festligheter. 

 

Det finns dock många fördelar med en kort klänning jämfört med en lång dito. En kort klänning är ofta lättare att bära och har en kvinna vackra ben kan dessa framhävas mer om klänningen är kort. Under vinterhalvåret kan det förstås vara skönt med en längre klänning som kan värma lite mer. 

Fritt mode 2019

Det fria modet som gäller 2019 adderar ännu en dimension till klädvalen. Detta tillägg rör, förutom längden på klänningen, färger och former. Det finns numera en frihet som kan vara både befriande och fängslande på samma gång. Befriande för att man kan välja själv, fängslande för att friheten gör att bedömningarna av kläderna helt och hållet ligger hos betraktaren. Men för den som känner att hon har en känsla för stil och vågar skapa sin helt egna stil. Man ska i sammanhanget inte glömma bort att när det gäller stil och skönhet kommer de ofta från insidan snarare än utsidan. Den som känner sig mycket vacker är det oftast också. 

Butiker för aftonklänningar

För att hitta korta klänningar som är vackra och korta behöver man inte göra mer än att söka runt på internet. Där finns en mängd av butiker som alla saluför olika klänningar av alla typer och alla snitt. JJ’s House har till exempel ett mycket brett sortiment av allt som behövs för den ultimata stilen. Besök dem för mer information, inspiration och bra köptillfällen.

Sammanfattning – Kort eller lång aftonklänning

När vi sammanfattar om korta respektive långa klänningar är det viktigt att komma ihåg att det helt och hållet är en fråga om hur mycket en kvinna vågar ta ut svängarna. Det har alltid funnits mycket utrymme för provokationer på olika tillställningar. Frågan handlar mest om hur väl dessa provokationer kommer att tas emot av de andra personerna på festen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here