4 Tips for What to Wear on a Destination Wedding

0
204

Vinkit, joilla pukeutua ulkomailla vietettäviin häihin

 

Häät ulkomailla ovat täällä hetkellä huipputrendikkäitä ja näin ollen häistä Italiassa, Espanjassa, Thaimaassa ja Kreikassa on tullut arkipäivää monille suomalaisille. Jos lähipiirissäsi on kosmopoliitteja maailmanmatkaajia, on varsin mahdollista, että joku päivä postiluukusta kolahtaa kutsu kaukomailla vietettäviin häihin. Jos tiedossasi on jo nyt häät ulkomailla, kannattaa sinun lukea artikkelimme, jossa kerromme miten pukeutua häihin eri maailmankolkissa. 

 

Morsiamen yllä ulkomailla vietettävissä häissä on usein todella elegantti hääpuku ja näyttävät hääkengät johon on käytetty paljon rahaa ja jotka korostavat morsiamen usein hyvin räiskyvää persoonaa. Glamour ja rahankäyttö näkyvät myös vieraille, joilta myös odotetaan näyttävää ja tyylikästä pukeutumista. Häävieraan kannattaa ennen ostoksille lähtöä miettiä tarkkaan, millainen tyyli kyseisiin häihin sopii. Jos hääparin tuntee hyvin, tietää yleensä myös paljon heidän tyylistään ja siitä, millaisen teeman ympärille häät on mahdollisesti suunniteltu. Vaikka vierailla on tietysti oma tyylinsä, voi hääparin tyylistä kuitenkin ottaa inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Tärkeätä on myös ottaa etukäteen selvää häiden kohteen säästä. Tropiikissa on kuuma, mutta säiden vaihtelut voivat yllättää. Välimeren maissa on kesällä kuuma ilmasto, mutta talvella huomattavasti viileämpää. Pohjoismaissa ja Baltiassa sää on samanlainen kuin kotimaassa, joten pukeutuminen Pohjolan häihin on todella helppoa. 

 

Eksoottisen saa hääkohteessa vieraat voivat käyttää rohkeasti värejä ja todella näyttäviä asusteita. Esimerkiksi karkkiväreissä hehkuva satiininen olkaimeton iltapuku näyttää vieraan päällä todella kauniilta. Kovin tummia sävyjä kannattaa välttää ainakin rantaympäristössä, koska tummat sävyt tekevät tyylistä raskaan ja surumielisen. Sen sijaan kirkkaana hehkuvat punaisen, keltaisen, vihreän ja violetin sävyt sopivat todella hyvin rantahäihin. Trooppista tunnelmaa voi korostaa lisäämällä asuun suuret simpukka korvakorut, hiuksiin koristekukan tai hartioille suurin kukkakuvioin kirjaillun shaalin. Raikas ja värikylläinen meikki viimeistelee juhlatyyliin.

 

Välimeren maissa vietettäviin häihin sopii klassisen tyylikkäät juhlamekot. Koska ympäristö on vähemmän trooppinen ja eksoottinen kuin todelliset kaukomaat, kannattaa asuun lisätä eksotiikkaa sijaan eleganssia. Juhlavieraalle sopiva vaate on esimerkiksi kaunislinjainen organsakankaasta valmistettu iltapuku, jossa on hieman väljä leikkaus ja kaunis väritys. Asusteiksi sopivat kultaiset korut ja korkokengät sekä vintagetyylinen pikkulaukkuja. Mekoissa kannattaa suosia vaalean vihreitä, sinisiä ja punaisia värejä. Pitkän juhlamekon sijaan voi pukeutua myös lyhyeen kotelomekkoon tai leveälahkeiseen haalariin. Lyhyt mekko sopii etenkin päiväsaikaan pidettäviin hääjuhliin. 

 

Jos häät pidetään aivan lähimaissamme, on ilmasto hyvin tuttu ja sen ansiosta myös pukeutuminen häihin sujuu helpommin. Juhlavieraalle sopii päälle esimerkiksi kaunis pitkähihainen juhlamekko, joka lämmittää tyylikkäästi jos kylmä viima koettelee. Myös selästä avoin iltapuku näyttää hyvältä ja sopii pohjoismaalaiseen minimalistiseen tyyliin hyvin. Pohjoisissa häissä suositaan yleensä varsin neutraalia väripalettia, joten häihin kannattaakin pukeutua tyyliin sopivasti murrettuihin ja vaaleisiin väreihin. Jos sinulla on käytössäsi kohtuullisen suuri budjetti juhlavaatteita varten, suosittelemme ostamaan häihin esimerkiksi pohjoismaalaiseen vaatesuunnittelijan valmistaman juhlamekon. Myös vintagetyylinen pukeutuminen on toimiva ja kaunis ratkaisu. 

 

Ulkomailla vietetyt häät ovat loppujen lopuksi varsin samanlaiset kuin suomalaiset häät jos avioituva pari on suomalainen. Parasta ulkomaiden häissä on kuitenkin inspiraation tulva, jonka vaihtuva ympäristö saa aikaan. Yleensä hääpari suuntaa juhlimaan häitänsä ulkomaille jos he haluavat uniikin ympäristön ja ainutlaatuisen tunnelman häihinsä. Juhlavieraiden kannattaa ottaa etukäteen selvää hääpaikasta ja sen kulttuurista, koska siitä voi olla suuri apu juhlavaatteiden valinnassa. Morsiamen päältä ulkomaiden häissä löytyy usein täysin uniikki häämekko, joka ehkä on saanut inspiraationsa häiden kohdemaasta. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here